Bespaartips

Een paar tips om zuinig met uw water om te gaan.

Vang uw regenwater op.

Regenwater is prima voor het sproeien van uw tuin of het doorspoelen van het toilet, schoonmaken of het doen van de was. Feitelijk bespaart u hiermee al gauw een 60% van uw waterverbruik. Tegenwoordig zijn regenwater-opvang systemen al verplicht in nieuwbouw en kunt u bij renovatie eenvoudig een systeem plaatsen. Zo’n systeem bestaat bijvoorbeeld uit een ondergrondse watertank, filters en een pomp om het water op te pompen uit de tank.

Water besparende kraan / douchekop

Door een bruismondstuk in de kranen te plaatsen bent u pas echt zuinig met water. In feite brengen deze lucht in de water straal maar de waterdruk blijft hetzelfde. Als aanvulling op de douchekop kunt u ook kiezen voor een eengreeps-mengkraan, hiermee komt het water in een handomdraai op de juiste temperatuur, zo bent u zuinig met water én energie.

Spaarknop op het toilet

Een klassiek toilet gebruikt gauw een 10 liter water per keer, voor een kleine boodschap is dit vrij veel. Er zijn vele toilet spoel systemen die al gauw een besparing van 50% kunnen realiseren.

Herstel van lekkende kranen.

Het moge duidelijk zijn dat lekkende kranen uw verbruik onnodig verhogen, treedt het op repareer deze dan.

Neem water vaker een douche i.p.v. een bad.

In een bad gaat gauw een 120 liter water voor een douche gaat het verbruik naar ongeveer 70 liter. (afhankelijk van hoe u gaat natuurlijk)

Laat het water niet zomaar lopen

Tijdens het handen wassen, tandpoetsen of inzepen laat het water niet zomaar lopen. Gebruik een beker of een besparende kraan en wees zuinig op het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *