Droogte in Portugal 2018

Droogte in Portugal

Droogte in Portugal. In het Alentejo gebied van Portugal (binnenland) zijn de watervoorraden weer aangevuld door de enorm regenval in het voorjaar van 2018. Hierdoor is een catastrofe voor de landbouwers voor dit moment afgewend zegt het Portugese Milieu agentschap. Er is genoeg water voor dit jaar, maar het dient wel zorgvuldig gebruikt te worden. Zuinig met water in Portugal dus.

De voorraden waren voldoende voor publiek gebruik, maar als de droogte van februari had aangehouden hadden bepaalde landbouw gebieden niet geïrrigeerd kunnen worden.

Het gevallen regenwater is nu opgeslagen, de waterdam in Evora is nu weer op volle capaciteit nadat deze in februari eerst voor 30% was gezakt, ook andere dammen zoals in Ourique (26% extra voorraad t.o.v. vorig jaar) en Vigia (43% extra voorraad t.o.v vorig jaar)

Wereldwijd neemt de waterconsumptie jaarlijks toe met circa 20%. In Europa heeft 11% invloed van de waterschaarste. Wilt u meer weten over de waterstand in Europa? De absolute getallen weten? Bekijk hier de factsheets van de Europese Unie en leer meer over welke gebieden te maken hebben met waterstress, hoeveel procent van de Europese bevolking hier te maken mee heeft en wat de verwachtingen zijn tot 2030.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *